Ένας επιτυχημένος άνθρωπος δεν γίνεται, ούτε παραμένει επιτυχημένος τυχαία. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ονειρεύονται, σχεδιάζουν και οραματίζονται αυτό που θέλουν για τη ζωή και την επιχείρησή τους. Επίσης, κάνουν ό,τιμπορούν σήμερα για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποιο μαγικό φίλτρο αλλά κάποια σημαντικά μυστικά στον δρόμο που οδηγεί στην κατάκτηση της ευτυχίας:

Επιλέξτε εσείς την πορεία που θα ακολουθήσετε στη ζωή σας

Πολλοί φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τη διαμόρφωση του πεπρωμένου τους. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο όλοι δεν αγγίζουν την επιτυχία στα υψηλότερα επίπεδά της. Βασική προϋπόθεση είναι να μην αφήνετε άλλα άτομα να καθορίζουν το σκοπό σας, αλλά να είστε εσείς υπεύθυνοι για το σχεδιασμό της επαγγελματικής σας ζωής.

Κρατήστε ένα θετικό κλίμα

Επιλέξτε τα μέλη της ομάδας, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην μετανιώσετε αργότερα γιατί δεν διαφυλάξατε την επιχείρησή σας από τοξικές συμπεριφορές. Φαίνεται ότι η θετική στάση ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει το κλίμα και την στάση των συναδέλφων, επηρεάζοντας μακροπρόθεσμα την ικανοποίηση από την εργασία και την παραγωγικότητα. Φροντίστε ώστε να μείνετε μακριά από κάθε είδους αρνητικότητα.

Διαχειριστείτε την αβεβαιότητα

Η επιχείρηση μοιάζει με έναν ζωντανό οργανισμό που διέπεται από αλλαγές και επηρεάζεται από τις εξωτερικές μεταβολές. Το να είστε έτοιμοι και προσαρμοστικοί στη ρευστότητα και στις εκάστοτε συνθήκες, βλέποντας τες ως νέες ευκαιρίες, είναι μία σημαντική δεξιότητα. Αποτελεί σπατάλη ενέργειας να αγωνίζεστε να αλλάξετε αυτό που δεν μπορείτε να ελέγξετε, άρα η καλύτερη επιλογή είναι να είστε διατεθειμένοι να επαναπροσδιορίσετε τις ιδέες, τις σκέψεις, τα σχέδια και τους στόχους σας, όταν χρειαστεί.

Αγκαλιάστε την αλλαγή

Πολλές φορές υιοθετούμε μη παραγωγικές συνήθειες τις οποίες δεν έχουν όλοι τη θέληση να τις αλλάξουν και να τις αντικαταστήσουν με  πιο υγιείς και παραγωγικές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι έχουν μία τάση να αντιστέκονται ή να φοβούνται τις αλλαγές. Το μυστικό λοιπόν εδώ είναι να είστε έτοιμοι για κάθε αλλαγή, να την αγκαλιάζετε και γιατί όχι, αντί να την περιμένετε να συμβεί, να την κάνετε εσείς οι ίδιοι να συμβεί!

Ενεργήστε άμεσα

Ποτέ μην υποθέσετε ότι έχετε περισσότερο χρόνο. Κάντε σήμερα αυτό που μπορείτε, χωρίς να το αναβάλετε για αύριο και κάντε κάθε μέρα να μετράει. Έτσι, με την άμεση πράξη και όχι με μία συνεχόμενη θεωρία, η επιτυχία είναι ακόμη πιο κοντά, γιατί πάνω από τα λόγια βρίσκονται πάντα οι πράξεις.

Φροντίστε την υγεία σας

Για να είστε επιτυχημένοι σε υψηλότερα επίπεδα, μην υποτιμάτε την αξία της καλής διατροφής, της άσκησης και της ξεκούρασης. Όταν φροντίζετε για την υγεία σας, εξασφαλίζετε και την απαραίτητη ενέργεια, ενώ ο εγκέφαλός σας είναι το σημαντικότερο μέσο επίτευξης. Γι’ αυτό και ο επαρκής καθημερινός ύπνος είναι απαραίτητος ώστε οι εγκεφαλικές λειτουργίες να δουλεύουν στο μέγιστο επίπεδο.