Οι περισσότεροι εργαζόμενοι ασχολούνται με δραστηριότητες που ακούγονται οικείες και δεν προξενούν έκπληξη. Καθώς όμως οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου διαρκώς μεταβάλλονται, νέα επαγγέλματα δημιουργούνται που μπορεί να μην τα έχετε ακούσει ποτέ ξανά. Αν δεν έχετε καταλήξει στο επάγγελμα που θα κάνετε ή δεν έχετε βρει τη δουλειά που σας ταιριάζειανοίξτε τις κεραίες σας και τους ορίζοντές σας!

Κάτοχος ψεύτικων λογαριασμών Facebook

Πλατφόρμες όπως οι Fiverr και Craigslist πουλάνε και αγοράζουνδραστηριότητα στο Facebook. Για παράδειγμα συνεργάζονται με εταιρίες που ενδιαφέρονται για αύξηση ακολούθων, σχολιασμό αναρτήσεων ή ακόμα και άσκηση πολιτικής.

Ρομποτοψυχολόγος

Ο ρομποτοψυχολόγος είναι ο επιστήμονας πίσω από τη συμπεριφορά κοινωνιοθεραπευτικών ρομπότ που χρησιμοποιούνται σε ασθενείς που πάσχουν από άνοια ή σε παιδιά που έχουν διαγνωστεί με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.

«Νονός» βερνικιών νυχιών

Αν βάφετε τα νύχια σας, δεν μπορεί να μην έχετε αναρωτηθεί για τα εκαντοντάδες διαφορετικά ονόματα που περιγράφουν τις διαφορετικές αποχρώσεις. Πώς επιλέγονται; Οι εταιρίες αναθέτουν την ονομασία των βερνικιών σε ειδικούς στο marketing, ώστε να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. 

 

Ηθικός Hacker

Ίσως έχετε ακούσει για την παραβατική συμπεριφορά των «hackers», αλλά πλέον αρκετοί από αυτούς έχουν γίνει καλά παιδιά, που εργάζονται για να προστατεύσουν και να συμβουλέψουν μια εταιρία για το πώς μπορεί να προστατέψει το λογισμικό της από τους «κακούς hackers». Προσλαμβάνονται για να εντοπίσουν τα αδύναμα σημεία, τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάποιος και στη συνέχεια θωρακίζουν το λογισμικό, ώστε να είναι απροσπέλαστο.

Βελονιστής κατοικιδίων

Όσο αυξάνονται οι κάτοχοι κατοικιδίων τόσο μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι θεραπευτές τους. Εκτός από τον κτηνίατρο και τον groomer, ο βελονιστής μπορεί να βοηθήσει το κατοικίδιό σας να απαλλαγεί από τον χρόνιο πόνο και τις αλλεργίες.

Επαγγελματίας «αγκαλίτσας»

Αν πραγματικά έχετε ανάγκη από μία αγκαλιά, αλλά είστε μόνος στη ζωή, υπάρχουν εταιρίες στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε για να βιώσετε μία εμπειρία αγκαλιάς που εξασφαλίζει την τέλεια χαλάρωση. Αν σας ενδιαφέρει μάλιστα μπορείτε να δουλέψετε για μία από αυτές αμοιβόμενος,-η με 60 περίπου Ευρώ. Θα αγκαλιάσετε κάποιον και θα πληρωθείτε. Η επαφή περιορίζεται αυστηρά στην αγκαλιά.

Δοκιμαστής κρεβατιών

Ο δοκιμαστής κρεβατιών είναι υπεύθυνος για την επιλογή των στρωμάτων και των μαξιλαριών που χρησιμοποιούνται στα ξενοδοχεία. Εφόσον όλοι οι πελάτες ξενοδοχείων είναι πολύ απαιτητικοί για την ποιότητα του ύπνου τους, η δουλειά του δοκιμαστή κρεβατιών είναι σημαντική και μπορεί να επιφέρει σημαντικά κέρδη στους εργοδότες του.

Αξιολογητής προσώπου

Χρησιμοποιούνται από τις εταιρίες καλλυντικών για να ελέγξουν την επίδραση των προϊόντων τους στο πρόσωπο των καταναλωτών πριν βγάλουν το προϊόν στην αγορά. Πρόκειται για μία πολύ υπεύθυνη δουλειά που για να την κάνεις πρέπει να είσαι ακριβής και λεπτολόγος.

  

Κρατητής θέσης στην ουρά

Αν δεν αντέχετε να περιμένετε στις ουρές, υπάρχουν επαγγελματίες που μπορείτε να προσλάβετε για να περιμένουν αυτοί στη θέση σας. Έτσι εξασφαλίζετε τον πολύτιμο χρόνο σας και γλιτώνετε από μεγάλο εκνευρισμό.  

 

Αρμεχτής φιδιών

Σύμφωνα με τελευταίες ιατρικές έρευνες το δηλητήριο των φιδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη φαρμακευτική, με υποσχόμενα αποτελέσματα. Ο αρμεχτής φιδιών είναι αυτός που θα πιέσει το στόμα του φιδιού σε ένα ειδικό πλαστικό δοχείο, έτσι ώστε να απελευθερώσει το δηλητήριό του.