Είναι γνωστό ότι η τακτική άσκηση, συμβάλλει σημαντικά στη διασφάλιση μιας καλύτερης  ποιότητας ζωής και στη σωματική και ψυχική μας ευεξία, αλλά πραγματικά ποιος επιχειρηματίας σήμερα βρίσκει εύκολα τον χρόνο να εντάξει την άθληση στη ζωή του;  Στην πραγματικότητα, το ορθό ερώτημα θα έπρεπε να είναι ποιος  επιχειρηματίας δεν βρίσκει το χρόνο να αθλείται.  Ιδιαίτερα όταν κατανοήσει τον ρόλο του ως ηγέτης της ίδιας του της επιχείρησης,  τότε η άσκηση θα πρέπει να φτάσει στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων του, καθώς μέσω της συχνής άθλησης δεν ασκούμε μόνο το σώμα μας, αλλά  εκπαιδεύουμε και το μυαλό μας.

 Τρία οφέλη της άσκησης που μπορεί να επηρεάσουν θετικά τη ζωή και την επιχείρησή μας :

1. Η άσκηση  μας κάνει να νιώθουμε άνετα απαλλαγμένοι από ανησυχίες.

  Στο τελείωμα  κάθε είδους άσκησης, γιόγκα, κολύμβηση, τρέξιμο, ποδήλατο κ.τ.λ.  έρχεται η στιγμή που χαλαρώνουμε και δίνουμε  στο σώμα τον χρόνο να απορροφήσει τα οφέλη της άσκησης που προηγήθηκε.  Γνωστή και  ως ενεργή ανάκαμψη, είναι η στιγμή  που το σώμα μας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να  χαλαρώνει, αλλά το μυαλό μας παραμένει ενεργοποιημένο έχοντας τον χρόνο να προγραμματίσει υποχρεώσεις και να φτιάξει λίστες με δουλειές που πρέπει να γίνουν. Το μυστικό είναι να παραμείνουμε σε εγρήγορση νοητικά, ενώ ακόμη χαλαρώνουμε σωματικά.  Η στιγμή της χαλάρωσης είναι απαλλαγμένη από τα άγχη, τις μακροχρόνιες εντάσεις και τις ανησυχίες που εμποδίζουν τη βαθιά χαλάρωση. Το πώς η άσκηση χαλάρωσης ισχύει για την επιχείρησή σας είναι προφανές. Σίγουρα, θέλετε να είστε σε εγρήγορση, αλλά θέλετε επίσης να είστε άνετοι. Είναι σημαντικό να μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά να αυτό να μη μας γίνεται έμμονη ιδέα και άγχος. Θέλει εξάσκηση για να το καταφέρουμε. Η σωματική άθληση, με όποιον τρόπο και αν έχουμε επιλέξει να γίνεται, είτε στο γυμναστήριο, είτε σε εξωτερικό χώρο, αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία να προπονήσουμε το κορμί και το μυαλό μας, την ίδια στιγμή!  

2.Η άσκηση μπορεί να εκπαιδεύσει το μυαλό σας ώστε να παραμένει συγκεντρωμένο.

   Σε κάθε  άθλημα απαραίτητη τακτική είναι ο καθορισμός στόχων  και η διατήρηση της συγκέντρωσης κατά την προπόνηση και τον αγώνα.  Η εστίαση της προσοχής και η αντίσταση σε περισπασμούς προστατεύει από τους τραυματισμούς και ενισχύει την απόδοσή μας.  Η εκπαίδευση του μυαλού, ώστε να παραμένει συγκεντρωμένο, γίνεται αβίαστα και αποτελεί μία δεξιότητα που μπορούμε να μεταφέρουμε στην επιχείρησή μας, βοηθώντας να πετύχουμε  τους στόχους μας, είτε αναφερόμαστε σε στόχους ημέρας, είτε σε πιο μακροχρόνιους στόχους.  Είναι αυτή η εστιασμένη προσοχή που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της ισορροπίας τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μας ζωή.

3. Η άσκηση μας βοηθά, ώστε να βρίσκουμε τη ροή της  ζωής πιο γρήγορα  και πιο συχνά.

   Οι αθλητές οποιουδήποτε αθλήματος συχνά μιλούν για “ροή” ή συντονισμό. Οι δρομείς, για παράδειγμα, βρίσκουν τη ροή τους μετά το πέρας κάποιων χιλιομέτρων, οι κολυμβητές μετά την προθέρμανση τους ή μετά το μέσο της προπόνησής τους. Στον επιχειρηματικό χώρο λοιπόν, η διαδικασία εύρεσης ροής ακολουθεί μια παρόμοια σειρά βημάτων. Μέσω εξάσκησης, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κύκλος της ροής μπορεί να είναι μεγαλύτερος στην επιχείρησή μας και μπορεί να εκδηλωθεί με ποικίλους τρόπους, π.χ. σαν μια σημαντική ανακάλυψη στην τεχνολογία που η ομάδα της επιχείρησης αναπτύσσει για αρκετές εβδομάδες. Ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουμε, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε το στάδιο ροής στο οποίο βρισκόμαστε ή να το φτιάξουμε, ειδικά αν βρισκόμαστε στο στάδιο της αντίστασης και απαιτείται μια συγκεντρωμένη προσπάθεια.