Η κάθε νέα επιχείρηση ή startup είναι σαν ενας ζωντανός οργανισμός αφού απαρτίζεται από αυτούς ,γι αυτό και είναι απαραίτητη η φροντίδα και η συντήρηση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε ένα startup κερδοφόρο γρήγορα και χωρίς πολύ μεγάλο κόστος. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 4 τρόπους για να πετύχει ένα startup.

Μάρκετινγκ
Είναι ο τρόπος που απαιτείται καθώς στήνει τα θεμέλια για μια κερδοφόρα επιχείρηση. Το πως θα τρέξει κάποιος επιχειρηματίας την επιχείρησή του είναι ζωτικής σημασίας γιατί εκεί κρίνεται στο αν θα αντέξει η όχι. Πολλοι νέοι επιχειρηματίες ξοδεύουν υπέρογκα ποσά σε διαφημίσεις και καταλήγουν να καλούν επενδυτές με κόστος κάποιο ποσοστό απο την εταιρεία ή ακόμα και λόγο. Η καλύτερη επένδυση είναι αυτή που την κάνεις στον εαυτό σου γι αυτό επενδύστε στον εαυτό σας και τρεξτε εσείς την επιχείρησή σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε από στόμα σε στόμα στους κύκλους σας και μοιράζοντας έντυπα στην κοινότητά σας. Η δημιουργία των social media και η σωστή διαχείρισή τους θα μπορούσε να κάνει ένα startup πολύ γρήγορα ανταγωνίσιμο. Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις είναι η παγκοσμιοποίηση εφόσον ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων πραγματοποιούν αγορές από πολλές ιστοσελίδες της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Για να προσελκύσετε πελατεία στην επιχείρησή σας θα πρέπει να κάνετε τους πελάτες σας να νιώθουν ασφάλεια αλλά και σιγουριά για το προϊόν που τους παρουσιάζετε έτσι ώστε να γίνετε μία αξιόπιστη επιχείρηση.
“Είναι μικρής σημασίας αν μια επιχείρηση δεν είναι εφετζίδικη όταν διαθέτει δυνατό Μάρκετινγκ.”

Ταυτίστε το προϊόν με τον εαυτό σας
Σταματήστε να αντιγράφετε και σκεφτείτε διαφορετικά. Τροποποιήστε το προϊόν σας έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να σας αντιγράψει και αυτό γίνετε με το να ταυτίσετε το προϊόν με τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό που μόνο εσείς θα μπορείτε να προσφέρετε.
“Κανείς δεν μπορεί να αντιγράψει τον τρόπο που σκέφτεστε.”

Βρείτε άλλες επιχειρήσεις και συνεργαστείτε
Ένας άλλος τρόπος να κάνετε την επιχείρησή σας να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία είναι η συνεργασία σας με άλλες επιχειρήσεις. Πολλά startups ψάχνουν να γίνουν γνωστά, να προσελκύσουν πελάτες και να γίνουν αξιόπιστα. Η συνεργασία σας με εταιρείες, που έχουν ήδη κόσμο και είναι αξιόπιστες, αποτελεί ένα απο τα σημαντικότερα βήματα που θα πρέπει να δρομολογήσετε. Φτιάξτε μία λίστα με τις εταιρείες που θα θέλατε να συνεργαστείτε και ξεκινήστε να κλείνετε επαγγελματικά ραντεβού μαζί τους. Πολλές επιτυχημένες εταιρείες συνεργάζονται με άλλες γι αυτό δώστε τους ένα καλό λόγο να συνεργαστούν και μαζί σας. Τα startups που δεν είναι γνωστά και δεν διαθέτουν πολύ πελατία δεν έχουν να προσφέρουν κάτι και αυτό οι εταιρείες το γνωρίζουν. Παρουσιάστε το επαγγελματικό σας πλάνο με ενθουσιασμό και επιχειρήματα έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
“Οι περισσότερες επιτυχημένες εταιρείες χτίσανε την αυτοκρατορία τους σε συνεργασία με άλλες.”

Επενδύστε στην απλότητα
Η απλότητα αποτελεί σε πολλές επιχειρήσεις την βάση λειτουργίας καθώς εφαρμόστηκε απο την “Apple” και τον “Steve Jobs” η οποία και έγινε η πιο κερδοφόρα εταιρεία παγκοσμίως. Οι περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών προτιμούν τον απλό δρόμο που είναι και ο πιο εύκολος. παρατηρήσετε τον εαυτό σας, στις καθημερινές αποφάσεις που παίρνετε και θα διαπιστώσετε οτι προτιμάτε τις απλές και εύκολες λύσεις. Από την προσωπική μου εμπειρία, δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να μην θέλει να ξεφύγει από τον κόπο και να το κάνει με τρόπο όπως λέει και το γνωστό ρητό (δεν θέλει κόπο ,θέλει τρόπο), γι αυτό δώστε στους ( μελλοντικούς ) πελάτες σας τον απλό τρόπο και θα ανταμειφθείτε.
“Το απλό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από το πολύπλοκο. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να να το κάνεις απλό. Αλλά στο τέλος αξίζει , γιατί όταν τα καταφέρεις, μπορείς να κινήσεις βουνά”. Steve Jobs