Αν έχετε επιλέξει να ασχοληθείτε με τον τομέα των επιχειρήσεων, έχετε σίγουρα βρεθεί αντιμέτωποι με διάφορες αντιξοότητες, όπως ένα τεράστιο όγκο από emails, παράπονα πελατών, ζητήματα ρευστότητας, προβλήματα στις παραγγελίες, συγκρούσεις ή ασυνέπειες που έχουν να κάνουν με το προσωπικό κ.α. 

  Επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι αυτοί που καταφέρνουν να παραμένουν αφοσιωμένοι στους στόχους τους, ανθεκτικοί στις αντιξοότητες, παθιασμένοι με τη δουλειά τους και εμπνευσμένοι ως ηγέτες. 

  Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι εύκολοι και απλοί τρόποι για μπορείτε να διαχειρίζεστε το άγχος που προκύπτει από τις δυσκολίες και να διατηρήσετε το πάθος και την αφοσίωση που είχατε εξαρχής.

• Αφήστε την εργασία στον χώρο της εργασίας…

  Πριν φύγετε από τη δουλειά μπορείτε να γράψετε σε ένα χαρτί όλες τις σκέψεις που σχετίζονται με την δουλειά και τριγυρίζουν στο μυαλό σας.Επίσης μπορείτε να κάνετε τον προγραμματισμό της επόμενης μέρας και να γυρίσετε στο σπίτι περνώντας χρόνο με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρει.

• Μάθετε να λέτε “Όχι”

   Η ισορροπία είναι το κλειδί της επιτυχίας σε όλους τους τομείς. Πολλές φορές κάποιοι δυσκολεύονται να αρνηθούν αρμοδιότητες ή διορίες που στην πραγματικότητα είναι ανέφικτο να φέρουν εις πέρας. Αυτό ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο του εργασιακού άγχους. Η θετική απάντηση σε οποιονδήποτε πελάτη και η ανάληψη οποιασδήποτε παραγγελίας μπορεί να γίνει πρόβλημα. Βάλτε τη λέξη “όχι” στην ζωή σας χωρίς να νιώθετε ενοχές και αναθέστε τον φόρτο εργασίας ανάλογα. 

• Αθληθείτε

Εάν το σώμα σας είναι εκτός φόρμας, μπορεί να είναι και το μυαλό σας. Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε το σώμα και το μυαλό σας σε εγρήγορση. Οι ενδορφίνες που παράγονται στον εγκέφαλό σας κατά τη διάρκεια και μετά την άθληση λειτουργούν ουσιαστικά σαν ένα φάρμακο, το οποίο ανακουφίζει τον φυσικό και συναισθηματικό πόνο και βελτιώνει τη διάθεση και τον ύπνο. Αυτό μειώνει σημαντικά το άγχος και βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες σας κάνοντάς σας πιο ευδιάθετους και κυρίως πιο παραγωγικούς. 

• Διαχωρίστε τη δουλειά από την προσωπική ζωή.

 Το στήσιμο και η διατήρηση μιας επιχείρησης μπορεί να είναι μια πολύ απαιτητική και συναρπαστική απασχόληση, Υπάρχουν περίοδοι που ίσως δεν θέλετε να σταματήσετε να δουλεύετε, αλλά αυτό ακριβώς είναι που μπορεί τελικά να αποβεί επιζήμιο. Όταν καταφέρετε να διαχωρίσετε την εργασία από την προσωπική ζωή, φροντίζοντας να μην υφίσταται η μία εις βάρος της άλλης αλλά να συνυπάρχουν με ίδιους ρυθμούς, τότε θα παρατηρήσετε ότι τα επίπεδα άγχους μειώνονται και έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής. 

• Βάλτε στη ζωή σας το διαλογισμό

  Υπάρχουν μαθήματα διαλογισμού που μπορείτε να παρακολουθήσετε, είτε μέσω του διαδικτύου στο σπίτι σας, είτε σε κάποιο χώρο που πραγματοποιούνται μαθήματα. Μέσω του διαλογισμού αναπτύσσονται και ενισχύονται γαλήνια, θετικά συναισθήματα και η έννοια της ευγνωμοσύνης που αποτελούν πηγή δύναμης.