Απόκτηση πλούτου από δευτερογενείς πηγές εισοδήματος

Απόκτηση πλούτου από δευτερογενείς πηγές εισοδήματος

Oι περισσότεροι είμαστε προγραμματισμένοι να επικεντρωνόμαστε στην καριέρα μας ως μοναδική πηγή εισοδήματος. Μελετούμε σκληρά, αποκτούμε ικανότητες και τελικά βρίσκουμε μια δουλειά στην οποία βασιζόμαστε για εισόδημα, υγειονομική περίθαλψη, αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης και κοινωνική ζωή. Αυτός ο τρόπος σκέψης προέρχεται από τη γενιά των γονιών μας και εμπεριέχει την αφοσίωση στον εργοδότη μας. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κρατήσουμε τη δουλειά μας. Αλλά όταν τη χάνουμε, τότε ξαφνικά προσδοκούμε να παρέμβει το κράτος για να μας διασώσει!

Πολλοί, συχνά δανείζονται πολλά χρήματα για να αγοράσουν ένα ωραίο σπίτι και ένα αυτοκίνητο που μπορούν οριακά να αντέξουν οικονομικά. Όλα πάνε καλά εφόσον παραμένουν απασχολημένοι και η οικονομία είναι υγιής. Αλλά, δεν προετοιμάζεται κανείς για δύσκολες μέρες απλώς ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα παραμείνουν καλά για πάντα. Ο τρόπος για να αποφύγουμε τα οικονομικά προβλήματα, ακόμη και σε ένα πληττόμενο οικονομικό περιβάλλον, είναι να δανειζόμαστε πολύ κάτω από τις δυνατότητές μας (ή καθόλου), να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό ταμείο έκτακτης ανάγκης και να επιδιώκουμε δευτερογενείς ροές εισοδήματος ώστε να συμπληρώνουμε το κύριο εισόδημά μας και να αυξάνουμε τον πλούτο μας και..…τη σιγουριά μας!

Συνεπώς, εάν στοχεύει κανείς σε απόκτηση πλούτου, πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο από το να αρκείται στη μισθοδοσία του. Πρέπει να είναι κανείς πειθαρχημένος και να διαχειρίζεται συνετά τα χρήματα που κερδίζει, ώστε να κάνει στη συνέχεια το επόμενο βήμα μαθαίνοντας πώς να τα αυξήσει. Ο καλύτερος τρόπος είναι να μάθουμε να επενδύουμε. Όταν επενδύουμε, ουσιαστικά αξιοποιούμε τα χρήματά μας αποκτώντας περιουσιακά στοιχεία που προσφέρουν κερδοφόρες αποδόσεις μέσω ταμειακών ροών από επιχειρήσεις, ακίνητα, κρυπτονομίσματα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και ομόλογα. 

Οι επενδύσεις ακούγονται πιο τρομακτικές από ό,τι είναι. Υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος απώλειας, αλλά υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη πιθανότητα κέρδους. Η πρώτη φορά που επιχειρούμε κάτι καινούργιο συνδέεται με αισθήματα φόβου και ανασφάλειας ειδικά όταν πρόκειται για μετρητά που τα κερδίσαμε με κόπο. 

Έχουμε ακούσει για επενδυτές που έχασαν τα πάντα από μια απάτη. Αν και δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί εντελώς ο κίνδυνος, μπορούμε να τον μειώσουμε σημαντικά επενδύοντας συνετά. Η μη επένδυση μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερα χρήματα από την απώλεια μικρών ποσών σε μια κακή επένδυση. 

Μπορούμε να επενδύσουμε στο χρηματιστήριο, στην ακίνητη περιουσία, ή στα κρυπτονομίσματα. Μπορούμε ακόμη και να τοποθετήσουμε τα χρήματά μας σε λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης για να συγκεντρώσουμε τόκους μέχρι να είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε. Βασικό είναι να κάνουμε τα χρήματά μας να δουλεύουν για μας. 

Το συμπέρασμα είναι ότι αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε πλούτο, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά κρατώντας τα κεφάλαιά σας σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου ελάχιστα αποδοτικούς. Για να κερδίσετε χρήματα, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που θα χρειαστεί να αναλάβετε (μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε πόσο μπορείτε να ανεχτείτε). Άλλωστε, όταν δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν υπάρχει ανταμοιβή. Όταν δεν επενδύετε, μένετε στάσιμοι οικονομικά. Θα μείνετε για πάντα στη θέση σας είτε ως υπάλληλος είτε όχι. Η επένδυση είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυξανόμενος πλούτος, παθητικό εισόδημα και οικονομική εξασφάλιση.

Διάβασε ακόμα:

Ο πλούτος σπάνια διατηρείται τρεις ή περισσότερες γενιές

Ο καθένας θα μπορούσε να γίνει εκατομμυριούχος

Διαχειριστικές επιλογές που συντηρούν τη φτώχεια

Επιχειρηματικότητα, Οικονομία