Στις 15 Ιουλίου του 1950 στην περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Στασινόπουλος, δημοσιογράφος και η σύζυγός του Έλλη, μία Ελληνορωσίδα υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού, απέκτησαν ένα κοριτσάκι το οποίο στις ημέρες μας εξελίχθηκε σε μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στα social media, παγκοσμίως: την Αριάδνη-Άννα Στασινοπούλου, γνωστότερη στις ημέρες μας ως Arianna Huffington. Η οικογένεια απέκτησε κι ένα δεύτερο κορίτσι την Αγάπη Στασινοπούλου λίγα χρόνια μετά.

Όταν η Arianna ήταν 11 ετών βίωσε το τραυματικό διαζύγιο των γονέων της. Παρόλο που ήταν αρκετά συνδεδεμένη με τον πατέρα της, ήταν η σχέση με τη μητέρα της που καθόρισε τη ζωή της. Η Έλλη Στασινοπούλου, μονογονέας με δύο παιδιά αποφασίζει ότι αυτό που πρέπει να προσφέρει πάση θυσία στις κόρες της είναι η μόρφωση. Όταν μάλιστα η μικρή Arianna βλέπει μια φωτογραφία του Πανεπιστημίου του Cambridge και δηλώνει ότι θέλει να σπουδάσει εκεί, η μαμά Έλλη είναι η μόνη που υποστηρίζει το όνειρό της, ενώ οι υπόλοιποι γελούν με τις φιλοδοξίες της μικρής έφηβης, η οποία δεν γνώριζε καν την αγγλική γλώσσα. Παρά τις αρχικές δυσκολίες, η Έλλη καταφέρνει να μαζέψει χρήματα, μέσω δανεισμού από τους πέντε αδερφούς της και με τις δύο κόρες της φεύγουν για το Λονδίνο το 1966. Οι κόποι της επιβραβεύονται, όταν η αίτηση για μία θέση στο Πανεπιστήμιο γίνεται δεκτή. Η Arianna μάλιστα διατηρώντας υψηλή αίσθηση καθήκοντος, διαπρέπει στις σπουδές της, ενθυμούμενη πάντα τις θυσίες που η μητέρα της έκανε γι΄αυτήν. Η ηγετική της φυσιογνωμία άρχισε να ξεδιπλώνεται στα χρόνια των σπουδών της. Παρόλο που την κορόιδευαν για την προφορά της, κατάφερε να γίνει η πρώτη αλλοεθνής πρόεδρος και η τρίτη γυναίκα πρόεδρος της φημισμένης λέσχης “Cambridge Union”, χάρη στις εξαιρετικές της ικανότητες. Το 1972, λίγο πριν κλείσει τα 22 της έτη, ολοκληρώνει τις σπουδές της λαμβάνοντας και τον μεταπτυχιακό της τίτλο στα οικονομικά.

Μετά την αποφοίτησή της εργάζεται ως δημοσιογράφος και κριτικός και το 1973  βρίσκει τον χρόνο να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο “The Female Woman”, το οποίο έγινε bestseller και της χάρισε μεγάλη φήμη. Το δεύτερο βιβλίο της Reason After” δεν είχε την ίδια πορεία. Τριάντα έξι εκδότες αρνήθηκαν να το εκδώσουν και όταν τελικά πήρε τον δρόμο του τυπογραφείου δεν βρήκε ανταπόκριση απ’ το αναγνωστικό κοινό.

Είναι η εποχή που η νεαρή Arianna ζει έναν τρελό έρωτα με τον Bernard Levin, δημοσιογράφο και 22 χρόνια μεγαλύτερό της. Μετά από 9 χρόνια δεσμού η σχέση τους διαλύεται, καθώς ο Bernard δεν επιθυμούσε γάμο και παιδιά, κάτι που για την τριαντάχρονη Arianna ήταν αδιαπραγμάτευτο. Η ερωτική απογοήτευση την οδηγεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όταν το 1980 η Arianna με τη μητέρα της και την αδερφή της μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη.

Εκεί εργάζεται σαν πολιτικός σχολιαστής στην τηλεόραση και παράλληλα βρίσκει τον χρόνο να αφοσιωθεί και πάλι στη μεγάλη της αγάπη, το γράψιμο. Το 1981 εκδίδεται το τρίτο της βιβλίο Maria Callas: The Woman Behind the Legend”, το οποίο αφιερώνει στον Levin.

Στη Νέα Υόρκη γνωρίζει και τον πολυεκατομμυριούχο σύζυγό της τον Michael Huffington με τον οποίο παντρεύεται το 1986 και αποκτούν δύο κόρες, ζώντας πλέον στη Santa Barbara. Ο γάμος της την εισάγει στα πολιτικά σαλόνια των ΗΠΑ, καθώς ο σύζυγός της ήταν βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, με ισχυρές διασυνδέσεις. Όμως οι αναποδιές στη ζωή της συνεχίζονται. Ο σύζυγός της αποκαλύπτει δημοσίως ότι αυτοπροσδιορίζεται ως αμφισεξουαλικός, αποκάλυψη η οποία οδηγεί σε διάλυση του γάμου το 1997 (αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η Arianna γνώριζε για τη σεξουαλικότητά του πριν παντρευτούν) και σε μετεγκατάσταση της Arianna στο Los Angeles. Την περίοδο αυτή το άστρο της Arianna μοιάζει να σβήνει, καθώς κατηγορείται από πολλούς ως τηλεπερσόνα τρίτης κατηγορίας, από άλλους ως προικοθήρας που επέλεξε τον λευκό γάμο με έναν gay για τα λεφτά και από κάποιους άλλους ως πολιτική τυχοδιώκτης.

Η φιλόδοξη Arianna έχοντας εξασφαλίσει ένα πολυκερδές διαζύγιο, ξεκινά την προσπάθειά της για πολιτική καριέρα, η οποία όμως αποτυχαίνει παταγωδώς. Το 2003, ήταν ανεξάρτητη υποψήφια για την θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, αναμέτρηση την οποία έχασε από τον έτερο συντηρητικό υποψήφιο Arnold Swartzenegger. Οι πολιτικές της πεποιθήσεις δεν ήταν σταθερές καθώς βρέθηκε στο πλευρό τόσο των ρεπουμπλικάνων όσο και των δημοκρατικών, γεγονός που αποδυνάμωσε αρκετά το ήδη κλονισμένο κύρος της.

Παρά τις απογοητεύσεις στον πολιτικό χώρο, δεν τα παρατάει και εκμεταλλεύεται τις διασυνδέσεις της για να σταδιοδρομήσει στον χώρο του διαδικτύου ιδρύοντας την πρώτη της ιστοσελδία “Huffington Post” το 2005.  Αν και αμφισβητήθηκε από πολλούς δημοσιογράφους για το νέο της εγχείρημα, η Arianna κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο κοινό, δημιουργώντας μία εταιρεία η οποία εξαγοράστηκε το 2011 από την AOL για 315 εκατομμύρια δολάρια! Η ίδια παρέμεινε αρχισυντάκτρια του ομίλου ενημέρωσης “Huffington Post” και το 2014 ιδρύει την ελληνική έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας.

Το 2016 παραιτήθηκε από την αρχισυνταξία του ομίλου για να επικεντρωθεί στη νέα της επιχειρηματική δραστηριότητα την Thrive Global” μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που περιγράφεται ως μία «εταιρική και καταναλωτική πλατφόρμα ευεξίας και παραγωγικότητας που στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου ζωής και εργασίας μας». Το περιεχόμενό της αφορά την ενημέρωση και την εκπαίδευση για βασικά θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Σε ηλικία 69 σχεδόν ετών η Arianna παραμένει μία από τις σημαντικές γυναίκες επιχειρηματίες, που η επίδρασή της στον χώρο του διαδικτύου είναι αξιοσημείωτη. Παρόλο που αντιμετώπισε πληθώρα δυσκολιών (διαζύγιο γονέων, απόρριψη από τον μεγάλο της έρωτα, κατηγορίες για πλαγιαρισμό, κατηγορίες για οικονομική εκμετάλλευση εργαζομένων, διαζύγιο, αποτυχημένη πολιτική καριέρα), δεν άφησε ποτέ την αποτυχία να την νικήσει και όπως η ίδια λέει: «Πάρτε ρίσκα. Ακόμα και η αποτυχία είναι ένα βήμα προς την επιτυχία».

Συγγραφέας κειμένου: Β. Χολέβα