Λίγα λόγια για τον/την: Δημήτριος Κύρου

  • Επιθυμητός μισθός 0
  • Προβολές 13

Για εμένα

Ονομάζομαι Κύρου Δημήτριος, κατάγομαι από την Κατερίνη, έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στον Ενεργειακό Τομέα, κι ενδιαφέρομαι για τη θέση εργασίας που προσφέρει το τεχνικό γραφείο σας.
Όσον αφορά την επαγγελματική μου εμπειρία, έχω εργαστεί σε δύο τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες (ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Ε. και ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ & ΣΙΑ), από τις οποίες έμαθα κυρίως πως να συμπεριφέρομαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον αλλά και να διαχειρίζομαι καταστάσεις υπό πίεση, φέρνοντας εις πέρας projects μέσα σε περιορισμένα χρονικά διαστήματα. Στην πρώτη εταιρεία κύριο καθήκον μου αποτέλεσε η επίβλεψη (βοηθός) ενός κατασκευαστικού έργου (νηπιαγωγείο), η συνεργασία – επικοινωνία με προμηθευτές, καθώς και η επιμέτρηση ηλεκτρομηχανολογικών στοιχείων. Στην δεύτερη εργασιακή θέση ασχολήθηκα με την έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης (αυτοψία, επιμετρήσεις και ΚΕΝΑΚ) και την εξοικείωση με μελέτες πυροπροστασίας. Ακόμα, διαθέτω πολύ καλές γνώσεις χειρισμού του προγράμματος ERP της SoftOne, τις οποίες απέκτησα μέσα από εθελοντική εργασία ενός μήνα σε βιομηχανική μονάδα.

Σε αυτές τις εργασιακές θέσεις βελτιώθηκα σε μεγάλο βαθμό στη σχεδίαση μέσω AutoCAD (2D), καθώς ασχολούμουν με μελέτες που αφορούσαν ηλεκτρομηχανολογικά στοιχεία αλλά και ενεργειακή βελτιστοποίηση σε κτίρια. Επιπλέον, εργασίες μέσω των προγραμμάτων MS Office Word, Excel και Power Point ήταν απαραίτητες σχεδόν σε καθημερινή βάση. Τέλος, έχω δώσει τις απαραίτητες εξετάσεις κι έχω λάβει την άδεια άσκησης επαγγέλματος από το Τ.Ε.Ε.

Όσον αφορά τη διπλωματική εργασία που εκπόνησα κατά το τελευταίο έτος των σπουδών μου, σκοπός αυτής ήταν η στατιστική επεξεργασία και ο υπολογισμός θερμοκρασιακών δεδομένων, τα οποία απαιτούνται για την ενεργειακή ανάλυση συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, καθώς και η εξαγωγή συμπερασμάτων που αφορούν την κλιματική αλλαγή. Για την ανάλυση, τον υπολογισμό και την τελική σύγκριση αυτών των κλιματικών δεδομένων, χρειάστηκε να δημιουργήσω μια πλατφόρμα (εφαρμογή) μέσω των προγραμμάτων MATLAB και MS Office Excel.