Στις μέρες μας η εργασία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας. Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος επιλέγει να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον είναι πολλοί και διαφορετικοί. Πολλοί άνθρωποι έχουν επιλέξει τη δουλειά τους με βάση αυτό που πραγματικά τους αρέσει. Άλλοι είναι αυτοί που επέλεξαν το εργασιακό τους περιβάλλον με βάση αυτά που τους προσφέρει και άλλοι μένουν απλά σε μία δουλειά για βιοποριστικούς λόγους. Όποιος όμως και αν είναι ο πραγματικός λόγος για τον καθένα ξεχωριστά, το σημαντικό είναι τα άτομα να αισθάνονται γενναία και έτοιμα να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές προκλήσεις στη δουλειά τους. 

Δοκιμάστε κάτι καινούριο: είναι σημαντικό για έναν υπάλληλο να μένει προσηλωμένος στους στόχους του και να ακολουθεί τη συνηθισμένη οδό. Όμως πολλές φορές αυτή η επίτευξη οδηγεί τα άτομα να γίνονται μονότονα και τελικά να παραμένουν στάσιμα. Δοκιμάστε να κάνετε πράγματα που δεν θα κάνατε ποτέ υπό άλλες συνθήκες, όπως να συνδυάσετε πιθανά σενάρια για την επίτευξη ενός στόχου ή να μετατρέψετε ένα project σε κάτι πιο διασκεδαστικό. Σίγουρα υπάρχει ο κίνδυνος να ξεφύγετε ως ένα βαθμό, αλλά αν τελικά αποδώσει θα είναι προς όφελός σας. 

Παραδεχτείτε στον εαυτό σας το χειρότερο σενάριο: Είναι πολύ συνηθισμένο οι άνθρωποι να μεγαλοποιούν κάποια πράγματα και καταστάσεις με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Οι περισσότεροι θα σας συμβούλευαν να αφήσετε στην άκρη αυτές τις ιδέες και τις φοβίες. Μπορεί όμως να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη που χρειάζεστε για να βελτιώσετε την αποδοτικότητά σας και να γίνετε πιο δημιουργικοί. 

Μικρά βήματα κάθε φορά: Δεν απαιτείται μεγάλη αλλαγή σε μία μόνο στιγμή. Το ιδανικό άλλωστε είναι να συμβεί σε μικρά και μετρημένα βήματα. Προσπαθήστε να αναλύσετε τις αρμοδιότητες σας και να δείτε που πραγματικά χρειάζεστε ενδυνάμωση. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στον προγραμματισμό των χειρότερων σεναρίων. Σε τελική ανάλυση, αν κάνετε ένα μέρος λάθος, δεν είναι και τόσο κακό.

Βρείτε πρώτος τα ελαττώματα της δουλειάς σας: Αυτός είναι ο απόλυτος τρόπος πίεσης για να δοκιμάσετε τη σκέψη σας – και θα χρειαστείτε γενναιότητα για να το κάνετε. Μπορείτε να ζητήσετε ακόμα και βοήθεια από συναδέλφους που εμπιστεύεστε και είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν. Ψάξτε σαν εξωτερικός παρατηρητής και δείτε τι μπορεί να κάνετε λάθος. Όταν εντοπίσετε τα λάθη, αφιερώστε χρόνο για να τα αντιμετωπίσετε. 

Μείνετε προσηλωμένος στο στόχο σας: Πολλές φορές όταν τα πράγματα δυσκολεύουν οι άνθρωποι τείνουν να απομακρύνονται. Θα υπάρξουν στιγμές που θα θελήσετε να τα παρατήσετε ή να ακολουθήσετε την εύκολη διαδρομή. Ωστόσο, όταν εστιάζετε σε κάτι πολύ σημαντικό που αφορά τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική σας ανέλιξη, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σας κρατήσουν συγκεντρωμένους εκεί. Το πιο σημαντικό όμως είναι να ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ.