Ποιες είναι οι βασικές ηγετικές ικανότητες που διακρίνουν έναν σπουδαίο ηγέτη από έναν καλό μάνατζερ; Η επικοινωνία, η ανάθεση αρμοδιοτήτων και η ικανότητα παρακίνησης των άλλων είναι πιθανόν οι πρώτες ικανότητες που μας έρχονται στο μυαλό. Αλλά μια συχνά παραγνωρισμένη και υποτιμημένη ιδιότητα ενός πραγματικά αποτελεσματικού ηγέτη είναι η ικανότητά του να επιδεικνύει ενσυναίσθηση.

Κατ’ αρχάς, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι η ενσυναίσθηση και τι σημαίνει. Με απλά λόγια, ενσυναίσθηση σημαίνει το να είσαι σε θέση να κατανοείς τις ανάγκες των άλλων. Η ενσυναίσθηση απαιτεί επίγνωση των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων. Στο πλαίσιο της ηγεσίας, σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τον συναισθηματικό αντίκτυπο της εργασίας κάποιου άλλου. Η επίδειξη ενσυναίσθησης είναι αυτό που ξεχωρίζει τους μεγάλους ηγέτες, καθώς οι τελευταίοι, δεν κατανοούν μόνο τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων, αλλά τις σέβονται.

Υπάρχουν 3 εγγενείς ιδιότητες των ηγετών με ενσυναίσθηση. Αν και η ενσυναίσθηση μπορεί να είναι δύσκολο να κατακτηθεί, τα παρακάτω είναι τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά ενός «ενσυναισθητικού» ηγέτη.

1. Καλός ακροατής

Όταν κάποιος μιλάει, ο καλός ακροατής προσφέρει την πλήρη προσοχή του. Ένας καλός ακροατής κάνει οπτική επαφή και απομακρύνει τυχόν περισπασμούς (όπως email ή τηλεφωνήματα) για να επιτρέψει στον συνομιλητή του να μιλήσει χωρίς διακοπή.

2. Μη επικριτικότητα

Η δεύτερη ιδιότητα ενός ηγέτη με ενσυναίσθηση είναι η ικανότητά του να ακούει χωρίς να κρίνει. Η ενσυναίσθηση δεν έχει να κάνει με το να συμφωνείτε, ούτε με το να διαφωνείτε. Έχει να κάνει απλώς με την κατανόηση.

3. Συναισθηματική νοημοσύνη

Ενώ το να μην κρίνεις σημαίνει να ακούς άνευ όρων, η συναισθηματική νοημοσύνη σημαίνει να απομακρύνεσαι από τα συναισθήματα και να βλέπεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι σημαντική επειδή μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε ουσιαστική διορατικότητα στην κατάσταση κάποιου άλλου. 

Τέλος, δύο βασικοί λόγοι που καθιστούν την ενσυναίσθηση βασική ικανότητα για τους πραγματικά αποτελεσματικούς ηγέτες είναι:

Εμπιστοσύνη

Η ικανότητα επίδειξης ενσυναίσθησης δημιουργεί εμπιστοσύνη στην ομάδα σας. Η εμπιστοσύνη δημιουργεί μια ενδυναμωτική, ειλικρινή σχέση με τους συναδέλφους σας. Σιγά σιγά εδραιώνεται η εμπιστοσύνη που οδηγεί στη θεμελίωση της συνεργατικότητας και στην αύξηση της παραγωγικότητας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ομάδα σας θα είναι σίγουρη ότι υπάρχει σεβασμός και τα συναισθήματα των μελών της δεν υποτιμούνται.

Επικοινωνία

Αν είστε σε θέση να επιδείξετε ενσυναίσθηση, οι άνθρωποι θα αισθάνονται ασφαλείς όταν σας μιλούν. Αυτό θα σας επιτρέψει να ακούσετε και να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την ομάδα σας.

Διάβασε ακόμα:

Η τάση προς την παιχνιδοποίηση στο HR

Τι είναι ο οργανωσιακός κυνισμός;

Η σημασία του ευχαριστώ στις εργασιακές σχέσεις