Η πραγματοποίηση μιας ιδέας απαιτεί υπερπήδηση πολλών εμποδίων και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Μία καλή ιδέα μπορεί να χαθεί λόγω της κακής εκτέλεσης ή  να μην πραγματοποιηθεί ποτέ αν δεν βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι. Η μετατροπή μιας ιδέας σε επιχείρηση είναι ένα από τα δυσκολότερα projects, ακόμα κι αν κάποιος διαθέτει τα χρήματα για την αρχική επένδυση και τον απαραίτητο ενθουσιασμό.

Ξεκινήστε κάτι το οποίο πραγματικά αγαπάτε και στο οποίο είστε καλός. Αν ισχύει το ένα από τα δύο, μόνο σε βάθος χρόνου θα χάσετε την ενέργειά σας, εκτός αν είστε από τους ανθρώπους που μπορούν να αφοσιωθούν σε κάτι ακόμα και αν δεν το αγαπούν.
Για να είστε επιτυχημένος στη δουλειά σας, δεν αρκεί μόνο η αισιοδοξία σας και η αποφασιστικότητά σας. Πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για κάθε ευκαιρία, για καθετί νέο που εμφανίζεται. Πολλές φορές μικρά tips έχουν αλλάξει την πορεία μιας ολόκληρης επιχείρησης. Μη διστάζετε να κάνετε ερωτήσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ιδέα σας, ειδικά αν αφορούν τομείς, οι οποίοι είναι εκτός του αντικειμένου σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πάντα διευρυμένους επαγγελματικούς ορίζοντες.
Μην περιμένετε να νιώσετε έτοιμος,-η για να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο.  Δοκιμάστε το πιλοτικά σε μία μικρή κλίμακα κι αν αποτύχετε, σκεφτείτε κάτι άλλο. Αν η πιλοτική δοκιμή πάει καλά, μην καθυστερείτε προσπαθώντας να τελειοποιήσετε την ιδέα σας. Βγείτε στην αγορά και περιμένετε την ανατροφοδότηση από το αγοραστικό κοινό. Αν καθυστερείτε προσπαθώντας να τελειοποιήσετε την ιδέα σας, μπορεί να τη δείτε να εφαρμόζεται από κάποιον άλλο.
Κάντε ότι μπορείτε για να ξοδέψετε όσο το δυνατόν λιγότερα στο ξεκίνημα σας. Μόλις δείτε ότι οι πελάτες ανταποκρίνονται στην ιδέα σας, τότε μπορείτε να επενδύσετε περισσότερα. Σίγουρα θα χρειαστείτε ένα κεφάλαιο εξαρχής, αλλά αν δεν το έχετε μην απογοητεύεστε. Κινητοποιηθείτε για να βρείτε χορηγούς που θα πιστέψουν στο όραμά σας ή συνεταίρους.
Συνεργαστείτε με τα κατάλληλα άτομα. Μπορεί η συνεργασία με ένα φίλο να φαίνεται καλή ιδέα, αλλά αυτό που χρειάζεστε είναι άτομα κατάλληλα για να σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε τον στόχο σας. Μάθετε από αυτούς που ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα σας και επιλέξτε για συνεργάτες ειδικούς στον τομέα τους, π.χ. αν χρειάζεστε κάποιον για την προώθηση της ιδέας σας, βρείτε κάποιον με εμπειρία και αποτελεσματικότητα, αλλιώς θα χάσετε χρόνο και χρήμα.  Όσο καλύτεροι είναι οι συνεργάτες και οι υπάλληλοι σας στη δουλειά τους, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να δώσετε ζωή στην ιδέα σας.
Κάντε υπομονή. Τα πρώτα τρία χρόνια της εφαρμογής της ιδέας μπορεί να συναντάτε κυρίως δυσκολίες. Μη χάνετε την αισιοδοξία σας και απολαύστε τη διαδρομή. Συνήθως η ανυπομονησία για γρήγορα αποτελέσματα οδηγεί σε παραίτηση, ακόμα και από πολύ καλές ιδέες. Φροντίστε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής να μάθετε πώς λειτουργεί η αγορά, ποια λάθη πρέπει να διορθώσετε και εξοικειωθείτε με τους συμβιβασμούς.
Μη χάνετε τον ενθουσιασμό σας. Όσες αποτυχίες, όσα εμπόδια κι αν έρθουν στον δρόμο σας μη χάνετε τον ενθουσιασμό σας, γιατί αποτελεί την κινητήριο δύναμη για την εφαρμογή της ιδέας σας. Με θετικότητα, αφοσίωση και αισιοδοξία, έχετε πολλές ελπίδες να φτάσετε στο τέλος της διαδρομής.