Οι δυσκολίες που συνδέονται με την ελκυστική εμφάνιση

Οι δυσκολίες που συνδέονται με την ελκυστική εμφάνιση

Υπάρχουν κάποια στερεότυπα για τους όμορφους ανθρώπους που επηρεάζουν την άποψή μας γι΄ αυτούς: θεωρούμε ότι η ζωή τους θα είναι πιο εύκολη από των άλλων, θα βρουν πιο εύκολα τον κατάλληλο σύντροφο, θα αντιμετωπίζονται με εύνοια στον χώρο εργασίας, οι άλλοι θα τους κάνουν πιο συχνά χάρες και έχουν  περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν την οικονομική ανεξαρτησία. 

Στην πραγματικότητα όμως η εμφάνιση δεν αποτρέπει τις δυσκολίες και κάποιες φορές ίσα ίσα δημιουργεί περισσότερες:

• Ο κίνδυνος ενός πολύ όμορφου ατόμου να μην έχει τίποτα να πει είναι τόσο μεγάλος, επειδή από τότε που ήταν δεκαπέντε ετών, σπάνια χρειάστηκε να ξεκινήσει μια συζήτηση. Οι άλλοι έπρεπε πάντα να κάνουν τα αστεία και να αναπτύσσουν τις ιδέες – μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση να το βλέπουν να χαμογελά. Μαθαίνει από μικρή  ηλικία να εστιάζει στην εμφάνιση και απαιτείται πολλή προσπάθεια και ωριμότητα για να μπορέσει να επικεντρωθεί στην εξέλιξη της προσωπικότητάς του. 

• Οι πολύ όμορφοι συχνά χάνουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους με λιγότερο ελκυστική εμφάνιση. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: οι ελκυστικοί άνθρωποι περιμένουν από τους άλλους το πρώτο βήμα, γιατί έτσι έχουν συνηθίσει και οι λιγότεροι ελκυστικοί άνθρωποι δεν τους πλησιάζουν γιατί φοβούνται την απόρριψη.

• Πρέπει να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν είναι απλά όμορφοι, αλλά έχουν και άλλα προσόντα. Συνήθως δεν περιμένουμε από ένα πολύ όμορφο άτομο να έχει αφοσιωθεί στον κόσμο της πυρηνικής φυσικής και μέσα μας είναι δύσκολο να αποδεχθούμε ότι ένα πολύ όμορφο άτομο είναι συγχρόνως και πολύ έξυπνο. Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνο ή επιδέξιο είναι, οι άνθρωποι θα διαμορφώσουν την εικόνα του σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις.

• Στις ερωτικές τους σχέσεις μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τρόπαια και να αγνοούνται οι προσωπικές τους ανάγκες ή να υποτιμάται η αξία τους. 

• Η διατήρηση της ομορφιάς απαιτεί κόπο και θυσίες. Και η φθορά που αναπόφευκτα θα φέρει ο χρόνος είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή σε ένα άτομο που πάντα ξεχώριζε για την εμφάνισή του. 

• Είναι δύσκολο να διατηρήσουν ειλικρινείς και μακροχρόνιες φιλίες γιατί τραβούν πάντα την προσοχή όπου  κι αν πάνε και αυτό μπορεί να ξυπνά συναισθήματα ζήλιας. Οι πραγματικά όμορφοι άνθρωποι μαθαίνουν από νωρίς πώς να συμπεριφέρονται πολύ προσεκτικά γύρω από άλλους ανθρώπους, προκειμένου να αποφεύγουν να προκαλούν ζήλια. 

• Υπόκεινται καθημερινά σε σχόλια από γνωστούς και αγνώστους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χαλαρώσουν και να είναι πάντα σε εγρήγορση. Νιώθουν συνεχώς ότι βρίσκονται υπό κρίση και αυτό αυξάνει το κοινωνικό άγχος τους. 

• Ακόμα κι αν κατακτήσουν μία θέση χάρη στα προσόντα τους πάντα θα τους συνοδεύει η φήμη ότι δεν την άξιζαν, αλλά προωθήθηκαν χάρη στην εμφάνισή τους. 

Η ομορφιά σίγουρα είναι πλεονέκτημα, ωστόσο συνοδεύεται και από κάποιες δυσκολίες, οι οποίες για να ξεπεραστούν χρειάζεται προσπάθεια από το ίδιο το άτομο, γιατί τα στερεότυπα για την ομορφιά είναι τόσο ισχυρά που δύσκολα αλλάζουν.

Διάβασε ακόμα:

Η προσωπικότητα στην εργασία

Παραπληροφόρηση και ΜΜΕ

Τα θετικά της συνεργασίας ατόμων διαφορετικής ηλικίας

Κοινωνικά