Όταν υιοθετούμε μια θετική στάση στον χώρο εργασίας, δεν γινόμαστε απαραίτητα καλοί επαγγελματίες ή άριστοι εργαζόμενοι. Αυτό που αλλάζει προς το καλύτερο είναι ο τρόπος που μας βλέπουν οι άλλοι και αυτό με τη σειρά του αυξάνει τις πιθανότητες να θέλουν να μας βοηθήσουν και να επιδιώκουν τη συνεργασία μαζί μας -σημαντικά στοιχεία για ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον-. Φυσικά, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος εργαζόμενος θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιες «κακές ημέρες», κατά τις οποίες η διάθεσή του θα είναι πεσμένη, ωστόσο όταν έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα, οι δυσκολίες ξεπερνιούνται πιο εύκολα. Η αισιοδοξία και η θετική διάθεση στην εργασία δίνουν την αίσθηση ότι όλα είναι επιτεύξιμα, ότι πάντα υπάρχουν λύσεις και ότι με αμοιβαία υποστήριξη και σεβασμό τα πολυπόθητα αποτελέσματα θα προκύψουν πιο εύκολα. Οι εργοδότες αποβλέπουν στις θετικές επιδράσεις της αισιοδοξίας για να ενισχύσουν την παραγωγή και την απόδοση των εργαζόμενων και έτσι επιδιώκουν ολοένα και περισσότερο να απασχολούν ένα θετικό εργατικό δυναμικό προσλαμβάνοντας πιο πολλά άτομα με θετικές προοπτικές. 

Τα στοιχεία που παρατηρούνται σε ένα θετικό, ευχάριστο και αισιόδοξο περιβάλλον εργασίας περιλαμβάνουν αυξημένη παραγωγικότητα και βελτιωμένη απόδοση, καλύτερη ανταπόκριση στην  εξυπηρέτηση πελατών, προθυμία για την επίλυση των δυσκολιών που προκύπτουν και των εντάσεων που δημιουργούνται, αίσθηση συντροφικότητας, αυξημένο κίνητρο για συνεργασία και ομαδική εργασία, αυξημένη ικανοποίηση από το εργασιακό περιβάλλον, αίσθηση ασφάλειας και βελτιωμένο ηθικό. 

Αυτό που παραμένει δύσκολο είναι η εφαρμογή και η διατήρηση μιας θετικής στάσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος που διαθέτει συγκρατημένη αισιοδοξία ή είναι επιρρεπής στον αρνητισμό δεν θα μπορέσει να εξελιχθεί. Η αισιοδοξία είναι μεταδοτική και οι σύγχρονες επιχειρήσεις πλέον στέφονται στην ανάδειξη μια θετικής κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον που προσφέρουν.

Η θετική εργασιακή κουλτούρα και η ενίσχυση μιας αισιόδοξης και θετικής στάσης μπορεί να επιτευχθεί με απλά βήματα, όπως. 

● Αναγνώριση και σεβασμός: Οι ρυθμοί της δουλειάς πολλές φορές αποσπούν την προσοχή μας, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι τα αποτελέσματα είναι δεδομένα ή αναμενόμενα. Η αναγνώριση και η έκφραση ευγνωμοσύνης όμως κάνουν τη διαφορά, γιατί δίνουν κίνητρο και ενισχύουν τη διάθεση των εργαζόμενων να συνεχίσουν να προσπαθούν και να εξελίσσονται. Ο σεβασμός στον κόπο και τον χρόνο που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, η επιβράβευση για τη συνεισφορά ή τις ιδέες τους είναι σημαντικοί παράγοντες για να εξασφαλιστεί η προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

● Εστίαση στις δυνατότητες: Σίγουρα θα προκύψουν προβλήματα και θα εμφανιστούν πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια της εργασίας μας. Η θετική στάση διαφοροποιεί την οπτική, θεωρώντας τα προβλήματα σαν ευκαιρία για βελτίωση. Το χιούμορ είναι αρωγός και ο στόχος είναι να προωθηθούν οι νέες προοπτικές που προκύπτουν από τις δύσκολες καταστάσεις.  

● Σύνδεση: Είναι σημαντικό να ενισχύεται η θετική επαφή μεταξύ των υπαλλήλων. Ο καθορισμός συναντήσεων θετικής ανατροφοδότησης, οι δραστηριότητες ψυχαγωγίας για το προσωπικό και οι παροχές που επιδιώκουν την ανάπτυξη καλύτερων διαπροσωπικών σχέσεων, αυξάνουν τη σύνδεση και προωθούν ένα κοινό όραμα, ενισχύοντας το θετικό κλίμα κατά τη διάρκεια της εργασίας.  

Η αισιοδοξία είναι ένα πολύτιμο εφόδιο ζωής που εκδηλώνεται με τα λόγια, τις πράξεις και τα συναισθήματά μας. Ένας αισιόδοξος και θετικός συνάδελφος είναι πολύτιμος όχι μόνο για τους εργοδότες, αλλά και για το σύνολο της ομάδας των υπαλλήλων της επιχείρησης, καθώς προωθεί μια ισορροπημένη επαγγελματική καθημερινότητα και ενισχύει την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας.