Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει την εμπειρία του να έχουν έναν συνάδελφο με τον οποίο δεν τα πάνε καλά. Είναι σχεδόν αδύνατο να εργάζεστε σε μια δουλειά όπου απολαμβάνετε να δουλεύετε με όλους όσους σας περιβάλλουν. Δυστυχώς, κάποιες φορές ένας και μόνο άνθρωπος μπορεί να κάνει δυναμική του γραφείου δυσλειτουργική. Είναι ο τοξικός άνθρωπος, ο τύπος του ατόμου που επηρεάζει το εργασιακό σας ήθος και την απόλαυση της ίδιας της καριέρας σας. Τοξικός συνάδελφος θεωρείται κάποιος που είναι αγενής, επιθετικός, συγκρουσιακός και ασεβής. Είναι φαινομενικά πάντα δυσαρεστημένος με τη θέση του και τη δουλειά του. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να εκφράζεται μέσω των λεγομένων του, της συμπεριφοράς και της γλώσσας του σώματός του ή ακόμη και της παραγωγικότητας και της απόδοσης της εργασίας του.

   Δυστυχώς, ένας τοξικός άνθρωπος μπορεί επίσης να είναι επιζήμιος για την εταιρεία στο σύνολό της, καθώς μπορεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρο το εργασιακό περιβάλλον και την ικανότητά του να λειτουργεί στο μέγιστο βαθμό. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για τους διευθυντές να εντοπίζουν το πρόβλημα πριν αυτό ξεφύγει από τον έλεγχο και παρασύρει ολόκληρη την ομάδα.

  Πώς όμως αναγνωρίζουμε έναν τοξικό εργαζόμενο; Ψάξτε για σημάδια όπως η αδυναμία συμβιβασμού ή αδυναμία συνεργασίας με τους συναδέλφους και για οποιεσδήποτε άλλες δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στο γραφείο.Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να εντοπίσετε τους τοξικούς υπαλλήλους είναι να παρατηρήσετε ότι παραπονιούνται και παίζουν συχνά το ρόλο του θύματος. Παρόλο που κάποια παράπονα στην εργασία είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα, η νοοτροπία ότι όλα αποτελούν προσωπική επίθεση εναντίον τους είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε. 

  Η τοξικότητα στο γραφείο μπορεί επίσης να μετατραπεί σε εκφοβισμό. Αν ένας εργαζόμενος πιστεύει ότι οι άλλοι το έχουν βάλει στο μάτι, θα παίξει το ρόλο του θύματος και θα μπει σε κατάσταση άμυνας. Ο εκφοβισμός των συναδέλφων είναι μια λογική και ατυχής κατάληξη σε αυτή την κατάσταση. 

 Υπάρχουν διάφορα βήματα δράσης για την αντιμετώπιση των τοξικών ανθρώπων. Πρώτα απ’ όλα, παρακολουθείτε με ποιους περιβάλλετε τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να περιορίσετε τον χρόνο σας με κάποιον που είναι τοξικός- αντίθετα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να συναναστρέφεστε με υπεύθυνους συναδέλφους που αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δουλειά τους και έχουν θετική άποψη για τη δουλειά (και τη ζωή) γενικότερα.

  Αν μια κατάσταση με έναν τοξικό συνάδελφο γίνεται υπερβολική για να την αντιμετωπίσετε, ή σίγουρα αν έχει φτάσει σε επίπεδο που να προσομοιάζει με εκφοβισμό, μιλήστε με τον προϊστάμενό σας για την κατάσταση αυτή. Εάν ο διευθυντής σας είναι ο τοξικός συνάδελφος, απευθυνθείτε στο τμήμα ανθρώπινων πόρων της εταιρείας σας. Αν δεν αισθάνεστε άνετα με αυτό, πολλές επιχειρήσεις διαθέτουν μια ανώνυμη γραμμή πληροφοριών όπου μπορείτε να αναφέρετε τι συμβαίνει.

  Μερικές φορές, το τελικό αποτέλεσμα της μη αντιμετώπισης ενός τοξικού συναδέλφου μέσα στο γραφείο είναι ένας τοξικός χώρος εργασίας γενικά. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου υπάρχει αρνητικότητα σχεδόν για όλους και για όλα. Αυτό το τοξικό περιβάλλον όχι μόνο θα εμποδίσει την πρόοδο όσον αφορά την ανάπτυξη των εργαζομένων και τη γενική ικανοποίηση, αλλά θα έχει επίσης σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις με τους πελάτες σας και τη συνολική επιχειρηματική επιτυχία. 

  Για να αποφύγετε να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο τοξικότητας στο χώρο εργασίας, εντοπίστε αμέσως τα τοξικά χαρακτηριστικά μεταξύ των συναδέλφων και του προσωπικού. Η εταιρεία σας θα είναι καλύτερα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, και οι εργαζόμενοί σας θα είναι επίσης πιο ευτυχισμένοι.

Διάβασε ακόμα:

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους συναδέλφους σας μετά από ένα τραυματικό γεγονός

Συναισθηματική νοημοσύνη και στυλ ηγεσίας

Το φαινόμενο της κρίσης: ο γυάλινος γκρεμός