Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και το άγχος πολλές φορές διεισδύει στη ζωή μας και μας επιβαρύνει. Ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας σήμερα αποτελεί η δουλειά που έχει επιλέξει ο καθένας να κάνει. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας εργαζόμενος είναι πολλές, ξεκινώντας από το πρωινό ξύπνημα. Όταν τελικά έρχεται η ώρα να ξεκινήσουμε τη δουλειά τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να είναι πιο παραγωγικός και να ανταπεξέλθει καλύτερα στη ρουτίνα; 

Πάρτε πρωινό πριν τη δουλειά: Μην περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο γραφείο για να πάρετε το πρωινό σας. Είναι σημαντικό να μην χάνετε χρόνο στη δουλειά. Όταν προσπαθείτε να συνδυάζετε το πρωινό, αναζητώντας παράλληλα κάτι, αντί να μεταβείτε σε σημαντικές εργασίες, χάνετε ένα σημαντικό μέρος της ημέρας σας που είστε ακόμα με καθαρό μυαλό και ξεκούραστος. Αυτό το χαλαρό συναίσθημα δεν είναι σίγουρα το ίδιο παραγωγικό με το να έχετε την απόλυτη προσοχή σας στη δουλειά που κάνετε εκείνη τη στιγμή. 

Δημιουργήστε τη σωστή λίστα υποχρεώσεων: Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν οργανώνουν τις υποχρεώσεις τους βάζουν τα εύκολα καθήκοντα στην κορυφή, ώστε να μπορούν να αισθάνονται καλά όταν τα φέρνουν εις πέρας. Αυτό είναι σύστημα οργάνωσης που βοηθά κυρίως στην αυτοεκτίμηση και όχι στην παραγωγικότητα. Για το λόγο αυτό μπορείτε να οργανώσετε μία λίστα με μακροπρόθεσμους στόχους στην κορυφή, ενώ τους πιο σημαντικούς και ημερήσιους στόχους στο κάτω μέρος με σκοπό να βρίσκετε τρόπο να τους επιτύχετε. Οι εργασίες της καθημερινότητας πρέπει να είναι συγκεκριμένες, εφικτές και να έχουν χρονοδιάγραμμα. Το να είστε ρεαλιστικοί για το χρόνο που διαθέτετε και για πόσο χρόνο θα απαιτεί μια εργασία μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα πετύχετε αυτό που σκοπεύετε να κάνετε.

Ορίστε ένα χρονόμετρο: Μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας αυστηρά χρονικά όρια για να παραμείνετε στην καθορισμένη ώρα της ανταπόκρισης για μία εργασία. Ο στόχος είναι να παραμείνετε στη συγκεκριμένη ζώνη έστω για μικρά χρονικά περιθώρια. 

Ξεκινήστε με την εργασία που σκέφτεστε περισσότερο: Αντί να ψάχνετε και να αναλώνεστε στις υπόλοιπες δουλειές της ημέρας, προσπαθήστε να καταλάβετε ποια δουλειά είναι αυτή που σας αγχώνει περισσότερο και ξεκινήστε από εκεί. Η απόσυρση αυτού του άγχους θα ανακουφίσει την πίεση και θα σας κάνει πιο χαλαρούς όλη την ημέρα.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τη μεγάλη εικόνα: Πριν μπείτε στον ρυθμό της ημέρας, μπορεί να είναι δύσκολο να επεξεργαστείτε μεμονωμένα περιστατικά και να ξεκινήσετε τις βαρετές εργασίες. Συνδέστε τις καθημερινές σας ευθύνες με τον γενικότερο λόγο που βρίσκεστε στη δουλειά σας. Αν καταφέρετε να δικαιολογήσετε στον εαυτό σας την παραπάνω σύνδεση, τότε είναι πιο εύκολο να αποκτήσετε κίνητρο και θέληση.