Ένας σπουδαίος ηγέτης είναι ο μόνος που μπορεί να καθοδηγήσει ή να κατευθύνει την ομάδα του έτσι ώστε όλοι να κάνουν το καθήκον τους χωρίς να αισθάνονται ότι δυσφορούν.

Η διπλωματία και η διακριτικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σε κάθε κατάσταση, από τις διαπραγματεύσεις μέχρι τη διεκδίκηση. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η βελτίωση της επικοινωνίας, αλλά και η κατάκτηση ενός βαθύτερου επιπέδου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ των φίλων, των συνεργατών αλλά και της οικογένειας.

Διπλωματία

Η ηγεσία που επιδεικνύει διπλωματία χαρακτηρίζεται από την ικανότητά της να επιλύει τις διαφορές φιλικά και να διασφαλίζει ότι όλα τα μέρη που εμπλέκονται σε μια διαπραγμάτευση ή κάποια επίλυση συγκρούσεων, είναι ικανοποιημένα με το αποτέλεσμα. Ορισμένοι άνθρωποι γεννιούνται με αυτή την ιδιαίτερη ικανότητα, ενώ άλλοι την αποκτούν μέσω σκληρής δουλειάς. Οι διπλωματικοί ηγέτες είναι πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση των ομάδων τους, στην παροχή ορθών συμβουλών στους πελάτες τους και στην επίτευξη επικερδών επιχειρηματικών συναλλαγών.

Η διπλωματία είναι μία από τις βασικές δεξιότητες που χρειάζεται κάθε στέλεχος για να συνεργάζεται και να σέβεται ο ένας τα συναισθήματα, τις απόψεις και τις ιδέες του άλλου. Ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να αισθάνονται προσωπικά για την κατάσταση, οι γνήσιοι διπλωμάτες δείχνουν εκτίμηση για τα συναισθήματα και τις συνθήκες των γύρω τους. Αναγνωρίζουν ότι μια δίκαιη λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν όλες οι πλευρές είναι ικανοποιημένες.

Οι βασικές δεξιότητες που υπάγονται στην ομπρέλα της αποτελεσματικής διπλωματίας είναι οι εξής:

Εμπιστοσύνη και σεβασμός

Εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και σεβασμός μεταξύ της διοίκησης και του προσωπικού, καθώς και μεταξύ του προσωπικού και των πελατών, η επιχείρηση θα δυσκολευτεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Μόλις δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης και ευγένειας, η ομαδική εργασία γίνεται και αποτελεσματική. Αφού περάσει ένα χρονικό διάστημα, θα είναι δυνατόν να καθοριστούν πρότυπα και στόχοι για την απόδοση.

Οι ηγέτες με διπλωματική δεινότητα μπορούν να εκτιμήσουν πόσο μακριά πρέπει να εξετάσουν μια κατάσταση ή πόσο σκληρά πρέπει να πιέσουν. Για τον λόγο αυτό, επιδιώκουν την τελειότητα ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες και είναι ανοιχτοί στην εποικοδομητική κριτική.

Και το καλύτερο μέρος; Τα λόγια τους είναι γεμάτα ευγνωμοσύνη και έμπνευση. Καταλαβαίνουν ότι η καλής δουλειά μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες. Όταν η κατάσταση το απαιτεί, μπορούν να προσαρμοστούν και να ζητήσουν ακόμη και συγγνώμη από τους κατώτερους στην ιεραρχία, αν χρειαστεί. 

Υψηλή ηθική

Το να έχει κανείς άψογα ηθικά πρότυπα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα ενός διπλωματικού ηγέτη. Υπάρχει ένας προκαθορισμένος κώδικας συμπεριφοράς και ένας κανόνας που πρέπει να ακολουθούν όλα τα μέλη. Παρόλο που η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ δύο μερών φαίνεται να είναι ένα εύκολο εγχείρημα, συχνά είναι αρκετά δύσκολο. Μόνο ένας ηγέτης με εξαιρετικό ηθικό υπόβαθρο μπορεί να εξισορροπήσει τις ανάγκες σε μία αντιπαλότητα. Υλοποιούν το έργο τους, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους, και διατηρούν πάντοτε τη φήμη του οργανισμού. 

Αποτελεσματικότητα

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός καλού ηγέτη είναι η αναγνώριση ότι όλοι όσοι συμβάλλουν σε ένα έργο αξίζει να αναγνωρίζονται και να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων. Καλωσορίζουν τις διαφορετικές απόψεις και ιδέες, χωρίς να απορρίπτουν την εγκυρότητά τους. Οι ηγέτες είναι σε θέση να εμπνέουν τις ομάδες τους να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους με τρόπο που να ωφελεί όχι μόνο την εταιρεία στο σύνολό της, αλλά και κάθε εργαζόμενο μεμονωμένα.

Οι ηγέτες θέτουν τις ανάγκες των υπαλλήλων τους σε προτεραιότητα, επειδή αντιλαμβάνονται ότι οι ευχαριστημένοι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να είναι παραγωγικοί εργαζόμενοι. Οι αναθέσεις γίνονται με τρόπο που κάνει κάθε άτομο να αισθάνεται ότι συμβάλλει. Προάγουν την ανοιχτή επικοινωνία, επιτρέποντας σε όλους να μοιραστούν τις σκέψεις και τις ιδέες τους για να προχωρήσουν μπροστά.

Επιτυχής διαπραγμάτευση

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να διαπραγματευτούν με τρόπο που να τους κάνει όλους ευτυχισμένους. Στην πραγματικότητα, αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός πραγματικά διπλωματικού ηγέτη. Διαπραγματεύονται συμφωνίες και βρίσκουν λύσεις στις δυσκολίες, αποφεύγοντας την κλιμάκωση των εντάσεων και διατηρώντας τους δεσμούς. Κατανοούν ότι η αποτελεσματική ηγεσία απαιτεί να ακούσουν και να ενσωματώσουν τις ιδέες όλων των ενδιαφερομένων πριν καταλήξουν σε μια πορεία δράσης που μπορεί να υποστηριχθεί από το σύνολο της ομάδας.

Όταν ηγείται ένας σπουδαίος ηγέτης, οι υπόλοιποι δεν αισθάνονται ότι διοικούνται ή χειραγωγούνται. Οι αληθινοί ηγέτες είναι ανεκτικοί στις διαφορές και ανοιχτοί στο να δουν όλους να πετυχαίνουν. Δεν προσπαθούν να αλλάξουν τους άλλους, αλλά αντίθετα τους ωθούν να πάνε πιο μακριά, παραμένοντας ο εαυτός τους.

Η ηγεσία μέσω της διπλωματίας είναι μια δεξιότητα που μπορεί να βελτιωθεί με την εμπειρία. Το να λαμβάνετε υπόψη τις προοπτικές και τα συναισθήματα των άλλων μπορεί μόνο να βελτιώσει την κατάσταση.

Διάβασε ακόμα:

Τα καταπληκτικά πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης των εργαζομένων στον χώρο εργασίας

Συμβουλές για νέους managers

Οι τάσεις στην εργασία για το 2024